Advies plaatsen dakraam

Wat is het verschil tussen een dakraam van hout of van kunststof?

FAKRO biedt zowel houten als kunststof dakramen. En beiden zijn zeer eco-vriendelijk wat betreft productie en materialen. Zo is ons hout voorzien van het FSC-keurmerk en gegarandeerd grenenhout uit verantwoord beheerde bossen. En de profielen van onze kunststof (PVC) dakramen bestaan voor 63% uit gerecycled materiaal. Alle onderdelen van de dakramen zijn overigens los te maken en afzonderlijk te recyclen. Zo is vrijwel ons gehele assortiment circulair. Alle dakramen zijn dus een milieu bewuste keuze. Hoe bepaal je dan of je voor houten of juist kunststof dakramen kiest? Voor alle vochtige ruimtes in huis zoals je badkamer en keuken zijn vooral onze (PTP) kunststof dakramen erg geschikt. Maar uiteindelijk is jouw smaak en voorkeur bepalend. Onze dakramen, hout of kunststof, zorgen er vervolgens voor dat jij lang en zorgeloos kunt genieten van ’t mooiste licht in jouw huis.

Profiel houten dakraam

Profiel kunststof dakraam

Ben ik opzoek naar een tuimeldakraam of een uitzet-tuimeldakraam?

Het FAKRO tuimeldakraam, met een tuimelas in het midden van het kozijn, is ons meest veelzijdige dakraam. Het gemak en de grote lichtinval maken dit dakraam geschikt voor vrijwel iedere ruimte.

Wil je nog net iets meer doorloopruimte of flexibiliteit wat betreft openen? Dan is het uitzet-tuimeldakraam een perfecte oplossing. Hiermee kun je je raam vanaf het midden of vanaf de bovenrand van 0 – 45o Zoals bij alle FAKRO dakramen zit de handgreep aan de onderkant waardoor ze heel eenvoudig te bedienen zijn. En uiteraard bestaat de beglazing uit (minimaal) HR++ glas zodat ze uitstekend isoleren en jouw huis een stuk energiezuiniger maken.

Waarom schuin aftimmeren?

Een schuine aftimmering van dakramen zorgt voor meer lichtinval en een groter ruimtelijk effect dan bij een rechte aftimmering. De opening naar de kamer toe wordt simpelweg groter. En hierdoor ontstaat ook een betere luchtcirculatie. Het dakraam blijft natuurlijk in alle gevallen makkelijk te bedienen door de handgreep aan de onderkant.
In de video hiernaast zie je het verschil tussen een rechte en schuine aftimmering.