Dakraam vervangen met FAKRO Montagedienst: deskundigheid en betrouwbaarheid

Wanneer je een dakraam regelmatig onderhoud gaat het gemiddeld zo’n 30 jaar mee. En is het tijd voor een nieuw dakraam dan vervangt FAKRO eenvoudig jouw oude dakraam.

Het FAKRO PTP-V dakraam is zeer vochtbestendig en geschikt voor iedere ruimte. En doordat de aftimmersponning van FAKRO naadloos past op de bestaande aftimmering van de bijvoorbeeld Velux kan dit vaak al binnen één werkdag. Dit maakt het een ideaal dakraam voor vervanging. Is het raam onverdiept ingebouwd? Dan biedt FAKRO hiervoor een speciale renovatieset aan (EXR voor bij gootstuk EHV-P).

Waarom kiezen voor FAKRO

FAKRO heeft niet alleen de perfecte dakramen voor vervanging.  Wij zorgen er ook voor dat deze door de juiste specialisten bij jou geplaatst worden. Zo bieden wij al jarenlang een gedegen trainingsprogramma voor dakraam vervanging aan monteurs. Hierbij komen alle kneepjes van het vak uitvoerig aan bod zodat de monteurs aan het eind van deze training echte vakmensen zijn.

De FAKRO Montagedienst bestaat dan ook alleen uit door ons zelf opgeleide specialisten die je goed kunnen informeren en adviseren. Zo waarborgen wij onze kwaliteit en kun jij alle werkzaamheden met een gerust hart aan ons overlaten.

Ons proces: van offerte tot vervanging

Jouw oude dakramen zijn dringend aan vervanging toe, wat nu? Op onze website vind je uitgebreide informatie over de verschillende dakramen en mogelijkheden. Zo kun je voor een kant-en-klaar product kiezen. Of zelf een dakraam op maat samenstellen. Wanneer je een keuze hebt gemaakt hoef je alleen nog maar het aanvraagformulier in te vullen en naar ons te sturen. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met je op. Je ontvangt dan direct een offerte of advies. Nadat wij bij jou ter plekke de situatie hebben bekeken en jij het eens bent met de offerte maken we een afspraak voor de montage. Zo ben jij snel en eenvoudig verzekerd van een nieuw dakraam en bovenal veel daglicht!

In de video hiernaast laten we zien hoe de vervanging in zijn werk gaat.

Waarom is het goed om een oud of versleten dakraam te vervangen?

 • Je bespaart op kosten.
  Met de energiezuinige dakramen van FAKRO blijft het binnenklimaat op zolder aangenaam en blijven de energiekosten laag. Onze dakramen zijn heel goed geïsoleerd waardoor het niet alleen op zolder maar in de hele woning op de gewenste temperatuur blijft.
 • Je creëert een gezond binnenklimaat met genoeg frisse lucht.
  Ventilatieroosters van FAKRO zorgen voor een continue toevoer van verse lucht voor een gezond en prettig leefklimaat. Zo is het (V40P) ventilatierooster weggewerkt in de bovendorpel van het kozijn en zorgt het automatisch voor een goede luchtcirculatie.
 • Jouw veiligheid wordt vergroot.
  FAKRO’s unieke topSafe®-systeem van het dakraam zorgt voor extra versterking van de scharnieren en de sluiting. Dit voorkomt dat het kozijn gemakkelijk open gebroken kan worden.
 • Kies voor vochtbestendigheid.
  Het zeer vochtbestendige FAKRO kunststof tuimeldakraam is door zijn verhoogde weerstand tegen vocht heel geschikt voor de badkamer of keuken. Kunststof dakramen bezitten daarbij het hoogste prestatieniveau Klasse A volgens EN12608 en worden standaard gefabriceerd uit gerecycled PVC. Zo belasten we de natuur minder.
 • Meer gebruiksgemak.
  FAKRO dakramen worden gekenmerkt door de handgreep aan de onderzijde. Hierdoor is het dakraam altijd makkelijk te bedienen, ook als het hoger geplaatst is.
 • Verhoog het wooncomfort.
  Voor een optimaal wooncomfort kunnen de dakramen uitgebreid worden met bijpassende binnen- en buitenzonwering. Voor iedere ruimte en woonwens is er wel een passende oplossing.

FAKRO Montagedienst geeft je graag de nodige tips en advies, ook voor het schoonhouden en onderhoud van de dakramen. Zo geniet je nog langer van ’t mooiste licht in huis.

Veelgestelde vragen

Tekenen dat een dakraam vervangen moet worden, zijn lekkages, condensatie tussen de glaslagen, beschadigingen, of problemen met openen en sluiten.

Idealiter vervang je het oude dakraam door een nieuw raam van hetzelfde formaat. Dit vereenvoudigt de installatie omdat er geen aanpassingen aan de dakconstructie nodig zijn. Als je echter een ander formaat wenst, zal dit extra werk en kosten met zich meebrengen.

De installatietijd hangt af van de complexiteit van de klus, maar meestal kan het vervangen van een dakraam binnen één dag worden voltooid.

Er zijn verschillende soorten dakramen beschikbaar, waaronder tuimelvensters, uitzetvensters, en elektrisch bedienbare ramen. De keuze hangt af van je voorkeuren en de specificaties van je dak.

Zorg ervoor dat het dakraam correct is geïnstalleerd met de juiste afdichtingsmaterialen. Dit is essentieel voor zowel isolatie als het voorkomen van lekkages.

Het oude dakraam nemen wij voor je mee. Deze wordt op een milieuvriendelijke manier afgevoerd en gerecycled!